Afgestudeerd als burgerlijk ingenieur architect aan de KUL en de Ugent volgden Pieter en Reinout ieder een gevarieerd traject via architectenbureaus in Brussel, Gent en Bornem. Hierdoor werd een zeer complementaire ervaring opgebouwd die naast particuliere woningbouw bestaat uit publieke gebouwen, kantoorgebouwen, logistieke bedrijfssites, labogebouwen,.. van verschillende grootteordes.

 

In 2016 tackelden zij samen de architectuurwedstrijd ‘jonge architecten aan zet’ wat meteen resulteerde in de prijs voor eerste laureaat.

Sindsdien bouwden zij verder aan een gezamenlijk portfolio, bestaande uit zowel nieuwbouw als verbouwingen, en werd in 2021 ‘Kiwi architecten’ opgericht.

 

De Kiwi als bedrijfsmascotte staat voor een architectenpraktijk die frisse ideeën opwerpt maar tegelijk ook met de beide voeten op de grond staat. Door creativiteit en realiteitszin te combineren proberen we onze opdrachtgevers een maximum aan meerwaarde te bezorgen. Bij elke opdracht worden zo de ontwerpvragen en behoeftes diepgaand onderzocht en met de nodige passie voor architectuur en interieur te lijf gegaan. De zoektocht naar juiste verhoudingen, geometrische belijningen en maximaal ruimtelijk rendement zijn voor ons een evidentie. Het resultaat is een duurzame en boeiende oplossing op maat van en in dialoog met de opdrachtgever.

 

Kiwi architecten begeleidt uw bouwtraject zo op een persoonlijke manier van ruimtelijk concept naar interieurontwerp met eerlijk materiaalgebruik en doorgedreven bouwkundige detaillering. Door synergie te zoeken tussen grote en kleine schaal en binnen en buiten met elkaar te verweven wordt een pragmatische totaaloplossing bekomen met een maximum aan leefkwaliteit.

 

Kiwi architecten gaat er ook prat op om zijn opdrachtgevers van de best mogelijke dienstverlening te voorzien. Zo wordt in elke fase begeleiding voorzien in planning, budgettering en mogelijkheden tot bouwcoördinatie. Het is de ambitie om op die manier een vlot traject af te leggen waarbij bouwstress tot een minimum herleid wordt.

 

Heb je bouw- of verbouwplannen, mail of bel ons gerust voor een vrijblijvend gesprek om de mogelijkheden samen in detail te bespreken.

 

Alvast tot dan!

 

Pieter & Reinout